top of page
Purple Background

Sober mimmien missiona on tuoda enemmän alkoholittomia vaihtoehtoja elämän juhlahetkiin

Mikä Sober mimmi?

Sober mimmi on verkkomedia ja yhteisö sober- ja sober curious henkisille mimmeille ja muille, jotka haluavat pitää hauskaa selvin päin ja kyseenalaistaa sitä ajatusta, että elämässä pitäisi juhlia vain kippistelemällä skumppaa.

 

Sober mimmi (ent. Sober Girls Suomi) on perustettu alkuvuodesta 2020 sober curious -ilmiön innoittamana ja yhteisön perustajan Wilman oman sober curious -kokeilun jälkeisestä halusta puhua alkoholi- ja juomakulttuurin tabuista ja ilmiöistä enemmän – erityisesti nuorten naisten näkökulmasta.

Tule mukaan avoimeen keskusteluun ja liity yhteisöön! 

sobermimmineonsigngif.gif
Purple Background

Wilma Tuominen ✨

Perustin Sober Girls Suomi -kanavan löytääkseni erityisesti nuoria naisia, joilla olisi alkoholista samanalaisia kokemuksia ja ajatuksia kuin itselläni. Suurimpiin "sober communityihin" kuuluva Sober Girl Society oli itselleni käänteen tekevä löyty, sillä en ollut ainoa juomiseen ja krapuloihin kyllästynyt nuori nainen, joka halusi kuitenkin edelleen juhlia - mutta ilman alkoholia. Tämä innoitti perustamaan Sober Girls Suomi -tilin, jotta voisin jakaa omaa sober curious -matkaani ja löytää erilaisia näkökulmia ja tarinoita siihen, miksi joku muukin on halunnut jättää alkoholin tai ainakin vähentää juomista. Tavoitteenani on edistää alkoholitonta juomakulttuuria ja kyseenalaistaa sitä ajatusta, että elämän tähtihetket pitäisi kruunata skumpalla.

Suunnittelen ja tuotan tällä hetkellä kaiken sisällön Sober Girls Suomi -kanaviin.

wilma-barbie.png
Purple Background

Miksi Sober mimmi?

Miksi naiset? Juomakulttuuriin ja alkoholiin liittyy paljon sukupuolittuneisuutta. Alkoholi itsessään vaikuttaa naisiin ja miehiin eri tavalla: naiset humaltuvat helpommin ja naisten elimistö polttaa alkoholia hitaammin johtuen veden määrästä kehossa ja yleisesti pienemmästä koosta. Historiassa naiset eivät ole saaneet samalla tavalla istuskella ravintoloissa nauttimassa alkoholijuomia kuin miehet ovat saaneet. Yksi sukupuolittunut käsitys on myös se, että tietyt alkoholijuomat mielletään "miesten juomiksi" ja "naisten juomiksi", miehet juovat isoja oluttuoppeja ja naiset juovat viinejä ja pinkkejä Gin Toniceja (pink washing). Alkoholia myös markkinoidaan naisille eri tavalla ja siinä hyödynnetään muun muassa laihdutuskulttuuria. Naisille markkinoidaankin erilaisia low calorie, light ja skinny juomia, vaikka erot tavalliseen juomaan eivät ole suuria. Mikäli nainen pitää kohtuullista juomista elämän yhtenä nautintona, siinäkin pitäisi ottaa huomioon se, ettei juoma saisi sisältää liikaa kaloreita ja alkoholia. On toki hyvä nauttia miedompia juomia, mutta alkoholi on edelleen alkoholia, vaikka sitä markkinoitaisiin terveellisenä.

Huolimatta siitä, että kanavan sisältö puhuttaa ehkä enemmän naisia, jokainen on tervetullut seuraamaan sisältöä sukupuolesta tai mistään muustakaan ominaisuudesta riippumatta.

"Ihana ja tärkeä tili teillä!"

Mainonta ja kaupalliset yhteistyöt

Sober mimmi-kanavissa

Jotta saamme katettua muun muassa vuosittaiset nettisivukulut ja maksettua korvausta tuotetusta sisällöstä, kanavat sisältävät mainoslinkkejä ja kaupallisia yhteistöitä. Teemme yhteistyötä yrityksien ja brändien kanssa, jotka tuotteine tai palveluineen sopivat vastuullisuutta ja hyvinvointia korostavaan arvomaailmaamme. 

bottom of page