top of page
Purple Background
bookbeat.png

Raitisteluaiheista kirjallisuutta – Kokeilujakso Nextoryyn

Raitistelu ja tietoisten valintojen tekeminen alkoholin suhteen ovat kasvavia ilmiöitä maailmanlaajuisesti, mistä kertoo myös sober curious -ilmiö, jonka puolesta tilastotkin puhuvat. Esiin on noussut puheenvuoroja uteliaasta raitistelusta ja tiedostavasta siemailusta, jotka resonoivat erityisesti kohtuukäyttäjille, jotka kokevat alkoholin vähentämisen tuovan lisäarvoa elämänlaatuun. Kuuntelemalla tiedät, mistä on kyse.

Yhteistyössä Nextoryn kanssa saat 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa koodilla Sober.


Sober mimmit suosittelevat:


Sober Curious - Ruby Warrington


Warringtonin Sober Curious herättelee kuuntelijaa pohtimaan vastauksia kysymyksiin millaista elämämme olisi, jos lakkaisimme juomasta oletuksena? Tai jos lakkaisimme juomasta kokonaan? Olisiko elämä parempaa ilman alkoholia? Elämme hyvin alkoholinormatiivisessa yhteiskunnassa, jossa alkoholi ujuttautuu kaikenlaisiin elämän hetkiin, niin arkeen kuin juhlaan. Haluamme voida hyvin, mutta juomme alkoholia, jolla ei ole mitään hyötyä terveyden kannalta. Kirja avaa maailman alkoholittoman elämän hyötyihin ja puhuttelee erityisesti ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet alkoholin tuomiin haittoihin.


Annie Grace - This naked mind, Selvin päin


Gracen This naked mind on raitistelukirjallisuuden menetysteoksia. Kirjassa puretaan häpeäleimoja alkoholiongelmien ympäriltä. Sen sijaan, että syyttäisimme alkoholihaitoista itseämme, meidän tulisi ymmärtää, että alkoholi on maailman eniten riippuvutta aiheuttavin aine, joka pistää aivokemian myllerrykseen. Sen sijaan, että uskoisimme iltapäivälehtien kirjoittamiin alkoholin terveyshyötyihin, meidän tulisi tiedostaa millainen vaikutus alkoholilla on oikeasti elimistöömme.


Ani Kellomäki - Tiedostavan siemailun taito


Kellomäen syyllistämätön kirja kannustaa tarkastelemaan omia juomatottumuksia rehellisesti. Kirja on puheenvuoro tiedostavamman alkoholin tutkisteluun ja tarkasteluun. Kirja antaa konkreettisia vinkkejä alkoholin käytön vähentämiseen, lopettamiseen sekä vinkkejä alkoholittomiin sosiaalisiin tilanteisiin.


Laita myös nämä kuuntelulistalle:


Laura McKowen - We are the luckiest: The Surprising Magic of a Sober Life

Ira Koivu - Vapaa viinistä

Annie Grace - The Alcohol Experiment: how to take control of your own drinking and enjoy being sober for good


Kuuntele kirjat Nextoryssa täältä:


Inspiroivia kuunteluhetkiä!


#SoberCurious #Kirjat #Raitistelu

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page